De 100% elektrische personenbus

Bent u op zoek naar een bestelwagen voor het vervoer van personen of rolstoelvervoer? Dan biedt de Maxus EV80 personenbus wellicht de juiste oplossing. Maxus koppelt milieuvriendelijkheid aan gebruiksgemak. Met zijn elektrische motor stoot de EV80 personenbus namelijk 0 gram CO2 uit. 

Het gebruiksgemak van dit voertuig uit zich in de beschikbare configuraties. Er kunnen tot 9 personen vervoerd worden in deze bus. Dit aantal wordt gerealiseerd door 3 rijen met 3 stoelen (inclusief chauffeur) te plaatsen of drie rijen met twee stoelen. 

Kiest u voor de uitvoering als rolstoelbus? Dan wordt het voertuig standaard voorzien van een oprijplank en set vergrendelingsriemen om een rolstoel te kunnen vastzetten. Zo wordt het vervoeren van personen met een rolstoel wel heel gemakkelijk. 


Eigentijdse look

De Maxus EV80 personenbus biedt niet alleen vooruitstrevende technologie, maar ook een eigentijdse look. Hierdoor komt u uitstekend voor de dag met deze elektrische personenbus. 

Ook aan dynamiek is gedacht: de elegante belijning op de flanken en deuren gaat naadloos over in de herkenbare neus. De neutrale standaardkleuren bieden de ideale achtergrond voor een geheel eigen belettering in wat voor vorm van ook.


Aan ruimte geen gebrek

De EV80 personenbus heeft drie zitplaatsen voor. Achter de eerste bank zijn nog eens zes zitplaatsen te realiseren. Deze kunnen in twee rijen van drie geplaatst worden, maar ook in drie rijen van twee zitplaatsen. De plaatsing van de stoelen is moduleerbaar, voor maximale flexibiliteit. Tijdelijk veel laadruimte nodig? Verwijder een aantal stoelen naar keuze en creëer extra laadruimte. 

De kleine draaicirkel van deze bestelwagen voor personenvervoer zorgt voor een grote wendbaarheid. Rijden in krappe stadsgebieden wordt hierdoor een peulenschil, terwijl juist daar een minibus met nul emissie uitstoot erg welkom is. Daarnaast is dit voertuig voorzien van een grote schuifdeur en de moduleerbare stoelen, zodat in- en uitstappen extra gemakkelijk is. 

Dankzij de moduleerbaarheid van de personenbus biedt deze ruimte voor maximaal vier rolstoelen. Ook een combinatie van standaard stoelen en vergrendelde rolstoelen is mogelijk. Een oprijramp wordt standaard meegeleverd. Optioneel is ook een hydraulische rolstoellift beschikbaar.

 

 

 

 

 


Interieur

De EV80 personenbus laat zien dat een functioneel interieur ook aantrekkelijk kan zijn. Het centrale instrumentenpaneel kenmerkt het interieur. Het instrumentenpaneel is heel overzichtelijk en combineert veel functies.

Naast de standaard info, weergegeven door meters of icoontjes, bevat het instrumentenpaneel ook een boordcomputer, een verbruiksmeter en een accu-indicator. Als u afremt, ziet u op het instrumentenpaneel dat de accu wordt opgeladen.

De standaard aanwezige negen zitplaatsen bieden alle steun en comfort, ook voor langere ritten. De sterke bekleding van de stoelen en vloer zorgen voor een onderhoudsvrij interieur.


Technologie

Sterke motor 

Deze elektrische bestelwagen voor personenvervoer is voorzien van een krachtige elektromotor, met een vermogen van 92 kW en een koppel van maar liefst 320 Nm. Daarmee bereikt deze bedrijfswagen een groot acceleratievermogen en een flinke dosis rijplezier. 

 

Krachtige accu

Met een capaciteit van 56 kW beschikt deze bestelauto voor personenvervoer over de krachtigste accu in zijn klasse. Er kan een rijbereik behaald worden van 190 km (bij halve lading volgens WLTP-norm). De accu verwarming zorgt ervoor dat de impact van koud weer op het rijbereik beperkt blijft. 

 

 

 

 

 

 


Snel en eenvoudig opladen

Met een 22 kW DC-snellader is de auto binnen 2,5 uur volledig opgeladen. Dankzij de nieuwe Lithium Iron Phosphate-accu kan de EV80 vrijwel onbeperkt opgeladen worden in DC. Met een standaard 7,2 kW AC wallbox-aansluiting duurt het laden 8,5 uur. De auto is standaard uitgerust met een laadkabel  die compatibel is met een wallbox.

Bij aanschaf van een elektrisch voertuig kan een eigen laadsysteem interessant zijn. Hierin zijn diverse mogelijkheden. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord.

AC opladen (wisselspanning)

AC opladen (wisselspanning)

Bij langzaam opladen met een wallbox en de geïntegreerde oplader van 7,2 kW, duurt het laden niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch.

DC opladen (gelijkspanning)

DC opladen (gelijkspanning)

Met een snellader van minimaal 22 kW duurt het snelladen slechts 2,5 uur.

Recuperatief remmen

Recuperatief remmen

Via het recuperatief afremmen van de EV80 wordt de accu geregenereerd. Zeker in druk stadsverkeer is deze functie zeer interessant.


Veiligheid voorop

Voorbereid op het onvoorziene 

De kooiconstructie van de Maxus EV80 minibus is opgebouwd uit versterkt staal, dat de kracht die vrijkomt bij een aanrijding absorbeert en vervorming tegengaat. Dat beschermt niet alleen de accu, maar uiteraard ook de inzittenden.

 

Elektronisch stabiliteits programma (ESP)

ESP (Electronic Stability Program) bewaakt en stuurt de stabiliteit van het voertuig bij uitwijkmanoeuvres, moeilijke bochten of een verraderlijk wegdek. EBD (Electronic Brakeforce Distribution) regelt de remkrachtverdeling tussen voor- en achterwielen, voor een optimale stabiliteit in alle remomstandigheden.

 

SIPS: bescherming bij  zijdelingse impact

Het side impact protection system (SIPS) beschermt de inzittenden bij zijdelingse aanrijdingen, dankzij verstevigingsbalken in de deuren. 

 

Veilig rolstoelvervoer

Rolstoelen worden met speciale gordels verankerd aan de vloer. De optionele hydraulische rolstoellift aan de achterzijde vergemakkelijkt de toegang tot de EV80 personenbus en kan probleemloos tot 400 kg tillen.

 

Actieve veiligheidssystemen

Naast passieve veiligheid biedt de EV80 ook een uitgebreid actief veiligheidspakket. ABS (Anti-lock Braking System) zorgt ervoor dat de wielen niet doorslippen bij remmen op een glad wegdek. BAS (Brake Assist System) verhoogt de remkracht in noodgevallen, zodat het voertuig sneller stilstaat.

 

 

 

 

 

 


Unieke rolstoelbus

Elke bedrijfsactiviteit vraagt om een andere vervoersoplossing, zo ook het vervoer van personen en/of rolstoelvervoer. Dit beseffen wij ons maar al te goed. Onze verkoopadviseurs bekijken daarom graag samen met u de mogelijkheden, om zo tot de best passende vervoersoplossing te komen.

Meer informatie? Neem contact met ons op. 


Top