De 100% elektrische Maxus EV80 Chassis Cabine

De Maxus EV80 chassis cabine is het broertje van de EV80 gesloten bestelwagen en is een milieuvriendelijke pick up bestelwagen zonder CO₂-uitstoot, zonder fossiele brandstof, maar met een stille elektromotor. 

De chassis cabine beschikt over drie zitplaatsen, waardoor dit voertuig geschikt is om zowel medewerkers als vracht te vervoeren. De chassis cabine kan gecombineerd worden met elke opbouw op maat. Of u nu op zoek bent naar een open of gesloten laadbak, kipper of kraanopbouw, de EV80 chassis cabine biedt talloze mogelijkheden. 


Eigentijds en dynamisch

Met de Maxus EV80 chassis cabine kun je voor de dag komen. Dit voertuig kenmerkt zich door de vooruitstrevende technologie in combinatie met een eigentijds design. Doordat ook dit voertuig standaard zeer rijk uitgerust is, rijdt u zeer comfortabel tegen een relatief voordelige aanschafprijs.  

De auto is af-fabriek leverbaar in verschillende neutrale kleuren. Deze neutrale kleuren bieden de ideale ondergrond voor het plaatsen van uw reclame. 


Wendbaar en ruim

Deze bestelwagen is helemaal in zijn element in de stad. Juist daar is een zero emissie bestelauto erg welkom. De kleine draaicirkel zorgt voor een grote wendbaarheid en met een optioneel camerasysteem wordt het manoeuvreren in de stad gemakkelijker gemaakt voor de chauffeur. 

Maten

 
Lengte 5700 mm
Breedte 1998 mm
Hoogte 2552 mm
Wielbasis 3850 mm

 

 

 

 

 


Interieur

De EV80 chassis cabine laat zien hoe aantrekkelijk een functioneel interieur kan zijn. Het centrale instrumentenpaneel kenmerkt dit voertuig, het is overzichtelijk en combineert veel functies. 

Naast de 'standaard' info, die weergegeven wordt door meters of icoontjes, bevat het instrumentenpaneel ook een boordcomputer, accu-indicator en een verbruiksmeter. Als er wordt afgeremd is op het instrumentenpaneel te zien dat de accu wordt opgeladen. 

De drie zitplaatsen bieden alle steun en comfort, ook voor langere ritten. De sterke bekleding van de stoelen en de rubberen vloermat zorgen voor een onderhoudsvrij interieur.


Technologie

Sterke motor 

De chassis cabine is, evenals de gesloten bestelwagen uitvoering, voorzien van een krachtige elektromotor, met een vermogen van 92 kW en een koppel van maar liefst 320 Nm. Daarmee bereikt deze bedrijfswagen een groot acceleratievermogen en een flinke dosis rijplezier. 

 

Krachtige accu

Met een capaciteit van 56 kW beschikt deze bestelauto over de krachtigste accu in zijn klasse. Er kan een rijbereik behaald worden van 190 km (halve belading volgens WLTP-norm). De accuverwarming zorgt ervoor dat de impact van koud weer op het rijbereik beperkt blijft. 

 

 

 

 

 

 

 


Snel en eenvoudig opladen

Met een 22 kW DC-snellader is de auto binnen 2,5 uur volledig opgeladen. Dankzij de nieuwe Lithium Iron Phosphate-accu kan de EV80 chassis cabine vrijwel onbeperkt opgeladen worden in DC. Met een standaard 7,2 kW AC wallbox-aansluiting duurt het laden 8,5 uur. De auto is standaard uitgerust met een laadkabel  die compatibel is met een wallbox.

Bij aanschaf van een elektrisch voertuig kan een eigen laadsysteem interessant zijn. Hierin zijn diverse mogelijkheden. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen, wij nemen de mogelijkheden graag met u door.

AC opladen (wisselspanning)

AC opladen (wisselspanning)

Bij langzaam opladen met een wallbox en de geïntegreerde oplader van 7,2 kW, duurt het laden niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch.

DC opladen (gelijkspanning)

DC opladen (gelijkspanning)

Met een snellader van minimaal 22 kW duurt het snelladen slechts 2,5 uur.

Recuperatief remmen

Recuperatief remmen

Via het recuperatief afremmen van de EV80 wordt de accu geregenereerd. Zeker in druk stadsverkeer is deze functie zeer interessant.


Veiligheid

Fundamenteel solide

De cabine van de Maxus EV80 chassis cabine is opgebouwd uit versterkt staal, dat de kracht die vrijkomt bij een aanrijding absorbeert en vervorming tegengaat. De airbags voor bestuurder en passagiers bieden de nodige bescherming. 

 

Actieve veiligheidssystemen

Naast passieve veiligheid biedt de EV80 chassis cabine ook een uitgebreid actief veiligheidspakket. ABS (Anti-lock Braking System) zorgt ervoor dat de wielen niet doorslippen bij remmen op een glad wegdek. BAS (Brake Assist System) verhoogt de remkracht in noodgevallen, zodat het voertuig sneller stilstaat.

 

Elektronisch stabiliteits programma (ESP)

ESP (Electronic Stability Program) bewaakt en stuurt de stabiliteit van het voertuig bij uitwijkmanoeuvres, moeilijke bochten of een verraderlijk wegdek. EBD (Electronic Brakeforce Distribution) regelt de remkrachtverdeling tussen voor- en achterwielen, voor een optimale stabiliteit in alle remomstandigheden.

 

 

 

 

 

 

 

 


Dé passende oplossing

De aanschaf van een chassis cabine is net even anders dan een gesloten bestelwagen. Er zijn talloze mogelijkheden voor de opbouw en elke inzet brengt andere wensen en behoeften met zich mee. Daarom gaan onze verkoop adviseurs graag met u in gesprek over de voor u meest passende oplossing. 

Samen met u worden alle mogelijkheden doorgenomen, van type inzet tot accessoires, afleverinstructie tot de aanschaf van een eigen laadsysteem. Klik hier om direct contact met ons op te nemen.

Top