De 100% elektrische Maxus EV80

De Maxus EV80 is een milieuvriendelijke bestelwagen zonder CO₂-uitstoot, zonder fossiele brandstof, maar met een stille elektromotor. 

Dit model heeft een hoog gebruiksgemak. In dit voertuig kan tot 9,3 m³ vervoerd worden. Ook het laadvermogen is niet gering, er kunnen met deze bestelauto vrachten tot 950 kg vervoerd worden. De topsnelheid is begrensd op 100 km/h.


Eigentijds en dynamisch

Met de Maxus EV80 kun je voor de dag komen. Dit voertuig kenmerkt zich door de vooruitstrevende technologie in combinatie met een eigentijds design. De elegante belijning op de zijkanten en deuren die naadloos overgaat in de herkenbare voorkant van het voertuig, geeft de EV80 een dynamische look. 

De auto is af-fabriek leverbaar in de kleuren warm white, warm argent en metal ash. 


Wendbaar en ruim

Dankzij de volledig vlakke laadvloer, gaat er geen ruimte verloren. Deze bedrijfswagen is ook verkrijgbaar met één of twee schuifdeuren, waardoor laden en lossen heel snel gaat. 

Deze bestelwagen is helemaal in zijn element in de stad. Juist daar is een zero emissie bestelauto erg welkom. De kleine draaicirkel zorgt voor een grote wendbaarheid en dankzij de schuifdeuren is het mogelijk om te laden en lossen op de krapste locaties. 

Buitenafmetingen

 
Lengte 5700 mm
Breedte 1998 mm
Hoogte 2552 mm
Wielbasis 3850 mm
Minimale bodemvrijheid 165 mm
Minimale breedte laadopening 1560 mm
Maximale hoogte laadopening 1824 mm
Breedte zijdeur 1305 mm
Hoogte zijdeur 1638 mm
Hoogte laadvloer 620 mm
Binnenafmetingen  
Maximale lengte laadruimte 3300 mm
Maximale hoogte laadruimte 1925 mm
Maximale breedte laadruimte 1800 mm
Breedte tussen wielkasten laadruimte 1380 mm
Laadvolume 11,6 m³
Gewichten  
GVW 3500 kg
Laadvermogen 910 kg
Maximaal trekvermogen (ongeremde aanhangwagen) 750 kg
Maximaal trekvermogen (geremde aanhangwagen) 1200 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Interieur

Dat functionaliteit en aantrekkelijkheid samen kunnen gaan bewijst de Maxus EV80. Het centrale instrumentenpaneel, dat heel overzichtelijk is en veel functies combineert, is kenmerkend voor dit voertuig. 

Naast de 'standaard' info, die weergegeven wordt door meters of icoontjes, bevat het instrumentenpaneel ook een boordcomputer, accu indicator en een verbruiksmeter. Als er wordt afgeremd is op het instrumentenpaneel te zien dat de accu wordt opgeladen. 

De drie zitplaatsen bieden alle steun en comfort, ook voor langere ritten. De sterke bekleding van de stoelen en de rubberen vloermat zorgen voor een onderhoudsvrij interieur.


Technologie

Sterke motor 

De Maxus EV80 is voorzien van een krachtige elektromotor, met een vermogen van 92 kW en een koppel van maar liefst 320 Nm. Daarmee bereikt deze bedrijfswagen een groot acceleratievermogen en een flinke dosis rijplezier. 

 

Krachtige accu

Met een capaciteit van 56 kW beschikt deze bestelauto over de krachtigste accu in zijn klasse. Er kan een rijbereik behaald worden van 190 km (bij halve lading volgens WLTP-norm). De accu verwarming zorgt ervoor dat de impact van koud weer op het rijbereik beperkt blijft. 

 

 

 

 

 

 

 


Snel en eenvoudig opladen

Met een 22 kW DC-snellader is de auto binnen 2,5 uur volledig opgeladen. Dankzij de nieuwe Lithium Iron Phosphate-accu kan de EV80 vrijwel onbeperkt opgeladen worden in DC. Met een standaard 7,2 kW AC wallbox-aansluiting duurt het laden 8,5 uur. De auto is standaard uitgerust met een laadkabel  die compatibel is met een wallbox.

Bij aanschaf van een elektrisch voertuig kan een eigen laadsysteem interessant zijn. Hierin zijn diverse mogelijkheden. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord.

AC opladen (wisselspanning)

AC opladen (wisselspanning)

Bij langzaam opladen met een wallbox en de geïntegreerde oplader van 7,2 kW, duurt het laden niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch.

DC opladen (gelijkspanning)

DC opladen (gelijkspanning)

Met een snellader van minimaal 22 kW duurt het snelladen slechts 2,5 uur.

Recuperatief remmen

Recuperatief remmen

Via het recuperatief afremmen van de EV80 wordt de accu geregenereerd. Zeker in druk stadsverkeer is deze functie zeer interessant.


Veiligheid

Voorbereid op het onvoorziene 

De kooiconstructie van de Maxus EV80 is opgebouwd uit versterkt staal, dat de kracht die vrijkomt bij een aanrijding absorbeert en vervorming tegengaat. Dat beschermt niet alleen de accu, maar uiteraard ook de inzittenden.

 

SIPS: bescherming bij  zijdelingse impact

Het side impact protection system (SIPS) beschermt de inzittenden bij zijdelingse aanrijdingen, dankzij verstevigingsbalken in de deuren. 

 

Actieve veiligheidssystemen

Naast passieve veiligheid biedt de EV80 ook een uitgebreid actief veiligheidspakket. ABS (Anti-lock Braking System) zorgt ervoor dat de wielen niet doorslippen bij remmen op een glad wegdek. BAS (Brake Assist System) verhoogt de remkracht in noodgevallen, zodat het voertuig sneller stilstaat.

 

Elektronisch stabiliteits programma (ESP)

ESP (Electronic Stability Program) bewaakt en stuurt de stabiliteit van het voertuig bij uitwijkmanoeuvres, moeilijke bochten of een verraderlijk wegdek. EBD (Electronic Brakeforce Distribution) regelt de remkrachtverdeling tussen voor- en achterwielen, voor een optimale stabiliteit in alle remomstandigheden.

 

 

 

 

 

 


Voor elke inzet een passend voertuig

Met de aanschaf van een Maxus EV80 kiest u voor een duurzame vervoersoplossing. Wist u dat de EV80 standaard al zeer rijk uitgerust is? Deze bedrijfswagen beschikt over diverse standaard opties, die bij een ander merk extra aangeschaft zouden moeten worden. Wij begrijpen dat elke inzet andere wensen en behoeften met zich mee brengt. Daarom gaan onze verkoop adviseurs graag met u in gesprek over de voor u meest passende oplossing. 

Samen met u worden alle mogelijkheden doorgenomen, van type inzet tot accessoires, afleverinstructie tot de aanschaf van een eigen laadsysteem. Klik hier om direct contact met ons op te nemen.

Top