In memoriam Gijs Roordink

(6-4-1947 – 14-4-2016)

 

 

Na een opleiding via de LTS, diverse avondopleidingen en ruime ervaring te hebben opgedaan in zowel de personenwagen- als de bedrijfswagenbranche, startte Gijs op 14 april 1984 met zijn eigen bedrijf. Vanaf het eerste moment hanteerde Gijs voor zijn dealerbedrijf de filosofie van alles onder 1 dak of zoals we dat tegen-woordig noemen, “one stop shopping”. Men kon en kan bij Roordink Bedrijfswagens terecht voor 1 liter brandstof tot een complete bedrijfswagencombinatie, 24 uur per dag en in elk geval 6 dagen in de week, waarbij de zondagsrust alleen onderbroken wordt als dit noodzakelijk is en iemand echt hulp nodig heeft. Wat dat betreft gebruikte Gijs zijn boerenafkomst vaak als voorbeeld. Zijn eigen bedrijf maakte een belangrijk deel uit van zijn dagelijks leven, maar nog belangrijker waren de mensen in zijn omgeving, zijn familie, gezin, vrienden, kennissen en relaties. In het bijzonder zijn vrouw Gerrie, die altijd voor hem klaar stond en zelfs bij de start van zijn bedrijf haar middenstands-diploma behaalde, zodat Gijs in 1984 kon starten als MAN en Volkswagen bedrijfswagendealer. Naast de mensen om hem heen, is Gijs altijd actief bezig geweest met zijn geloof in God. Daar putte hij ook vaak zijn motivatie en kracht uit en werden problemen uitdagingen die meestal tot een goed einde gebracht werden. Hij praatte ook graag over zijn geloof en wilde heel graag anderen hier in laten mee delen, want ook al is het leven hier op aarde nog zo mooi, het eeuwige leven is nog veel mooier, daar was hij van overtuigd, tot het einde toe.

                                                                                                                                                                                                     Gijs Roordink
     

 

Exact 32 jaar nadat Gijs met zijn eigen bedrijf was gestart, is hij ingeslapen in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Hij heeft vele mooie herinneringen achtergelaten. Hij kenmerkte zich door zijn optimisme, oplossingsgerichtheid en betrokkenheid en uiteraard zijn rots vast vertrouwen in God.

 

Gijs was naast pionier en ondernemer, vooral een echt mensenmens en familieman. Zijn leven draaide dan ook om mensen en uiteraard zijn geloof. Velen zullen hem herinneren als Gijs Puup, met de pijp die zo kenmerkend was. De pijp moet blijven roken was een van zijn uitspraken, maar niet ten koste van alles. Wij zullen ons Gijs blijven herinneren als een fijn en goed mens. Zijn levenshouding en de wijze waarop hij daaraan uiting gaf zal nog lang een inspiratiebron voor ons zijn.

 

 

Barneveld, april 2016

 
Volg ons
Nieuwsbrief
Deze website maakt gebruik van cookies. Bij gebruik van deze site gaat u akkoord met onze Privacy Policy. Wat zijn cookies?