Bedrijfsbezoeken leerlingen De Meerwaarde

Vorige week trapten derde- en vierdejaars leerlingen van De Meerwaarde uit Barneveld hun nieuwe schooljaar af met een aantal bedrijfsbezoeken in de omgeving van Barneveld. Leerlingen van de afdeling mobiliteit en transport bezochten bedrijven die zich bevinden in deze mobiliteitssector, zo ook Roordink Bedrijfswagens.

Na de ontvangst met koffie, thee en wat lekkers kregen de leerlingen een korte introductie over Roordink Bedrijfswagens. Tijdens de rondleiding die op de introductie volgde, hebben zij een kijkje kunnen nemen in het magazijn en de werkplaatsen voor zware en lichte bedrijfswagens.

Werkplaats

In de werkplaats voor de zware lijn waren zowel een nieuwe MAN truck te zien als een truck waar de motor van was gedemonteerd. Hierover werd uitleg gegeven en daarna konden de leerlingen de truck zelf ervaren door deze van binnen en van buiten te bekijken.

Daarna gingen zij door naar de lichte lijn werkplaats waar een MAN eTGE elektrische bedrijfswagen stond opgesteld. De werking van deze auto is uitgelegd en er is stil gestaan bij de verschillen tussen een elektrische bedrijfswagen en een bedrijfswagen die rijdt op fossiele brandstof.   

MAN 515 oldtimer

Als afsluiting is er een foto gemaakt van de leerlingen voor een heuse MAN 515 oldtimer en kregen de leerlingen een aandenken mee. Zowel de leerlingen als de medewerkers vanuit Roordink waren erg enthousiast over het verloop van de bedrijfsbezoeken.


Wil jij meer weten over een opleiding in de mobiliteit en transport? Kijk dan op www.demeerwaarde.nl. Ben je op zoek naar een nieuwe werkplek? Bekijk dan eens de vacatures op www.roordink.nl.

Top