Subsidies op elektrische voertuigen en laadpunten

Als ondernemer kunt u flink profiteren van overheidssubsidies en investeringsaftrek op elektrische voertuigen en laadpunten. Zo wordt de aanschaf van een MAN eTGE wel heel aantrekkelijk.

Milieu-investeringsaftrek (MIA & KIA)

Bij de aanschaf van een nieuwe MAN TGE (tot 3.500 kg GVW) kunnen interessante fiscale voordelen van toepassing zijn. Zo geldt naast de investeringsaftrek (KIA) de mogelijkheid om versneld af te schrijven. Bovendien wordt er ook een milieu-investeringsaftrek (MIA) toegekend! Het rekenvoorbeeld gaat uit van de meest gunstige situatie.

Voor een individuele berekening zijn de volgende zaken van belang:

  • De ondernemingsvorm 
  • De verwachte winst
  • De verwachte investeringswaarde in het actuele boekjaar

Bekijk hier het rekenvoorbeeld. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze verkoop adviseurs. Zij kijken graag met u mee welk voordeel voor uw bedrijf van toepassing is. 

 

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als u in een boekjaar investeert in bedrijfsmiddelen, dan kunt u in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. De bedrijfsmiddelen waarin u investeert, moeten dan wel in aanmerking komen voor investeringsaftrek.

Meer informatie

Overheidssubsidies

Een groot aantal gemeenten en andere Nederlandse overheidsinstellingen bevorderen elektrisch rijden via verschillende subsidies en regelingen voor zowel elektrische voertuigen als laadpunten. 

Meer informatie