Jan van der Horst Transport kiest voor MAN

Jan van der Horst Transport uit Hasselt heeft recentelijk een nieuwe MAN TGS aan het wagenpark toegevoegd. Het transportbedrijf, dat actief is in de agrarische sector, maakt zich hiermee klaar voor de toekomst.

Jan van de Horst is een echt familiebedrijf, dat is opgericht in 2005. Na de oprichting is gebouwd aan een flexibele en uiterst betrouwbare reputatie. Inmiddels bestaat het bedrijf uit vader Jan en zijn twee zonen Arno en Leon. De organisatie is gespecialiseerd in het transport van losse gewassen en gewassen verpakt in onder andere kisten of big bags op pallets. Ook het vervoer van machines behoort tot de mogelijkheden. Doordat er meerdere opleggers aanwezig zijn, is er altijd een geschikte vervoersoplossing beschikbaar.

Het wagenpark bestond tot voor kort uit twee trekkers, waar nu een derde trekker aan is toegevoegd. ‘’De huidige MAN is 16 jaar oud en heeft inmiddels bijna 1,7 miljoen kilometer op de teller, maar dat was geen reden om de truck van de hand te doen. Hij doet het namelijk nog prima’’, aldus Jan, oprichter van het Hasseltse transportbedrijf.

Het gekozen concept is vergelijkbaar met de oude MAN. Er is gekozen voor een MAN TGS 6x2 trekker met een 19.5’’ pusheras. De truck beschikt over een 510 Pk sterke motor en is uitermate licht van gewicht. De gekozen uitvoering heeft, naast het lichte gewicht, als groot voordeel dat de schoteldruk hoog is en de instap heel comfortabel is. Voor optimaal comfort tijdens lange, internationale ritten is er gekozen voor een ruime slaapcabine.

De truck is uitgerust met een scala aan veiligheidssystemen, zoals MAN BrakeMatic, Emergency Brake Assist, ESS, ABS, ASR en Lane Guard. De opbouw van de af-fabriek al zeer complete truck is verzorgd door Roordink Bedrijfswagens uit Zwolle. De truck is onder andere voorzien van een RVS gereedschapskist, breedtelampjes, werklampen, verstralers en lederen stoel- en deurbekleding.


Kijk voor meer informatie op www.jantransport.nl.

Top