De nieuwe MAN TGX overtuigde over de hele linie in de Duitse Truckertest

De allereerste testrit met de nieuwe MAN-truckgeneratie is een feit. Het Duitse vakblad Trucker behaalde met de nieuwe MAN-truckgeneratie zeer goede verbruiksresultaten.

De leeuw brult weer

Naast een prima score voor de "eersteklas chauffeursfocus" behaalt MAN aantoonbaar topresultaten op het gebied van "Uitstekende efficiëntie en zuinigheid" en biedt daarmee het beste totaalpakket op de markt.

De MAN TGX 18.510-trekker met de nieuwe efficiëntie achteras HY1344 (met overbrenging 2,31) en de GM-cabine, met een treingewicht van 40 ton, had slechts 26,17 l / 100 km nodig op de 342,8 testkilometers (inclusief AdBlue).

In de categorie verbruik van de 500 pk klasse met 40 ton staat de TGX op hetzelfde goede niveau als de Scania S500.

Naast de positieve feedback op het brandstofverbruik werd de complete nieuwe MAN-truckgeneratie gewaardeerd door het vakblad Trucker. Zeer succesvol!

MAN TGS

Positiviteit overheerst

Het vakblad heeft veel positieve opmerkingen over de nieuwe truck: 

  • Laag testverbruik van 26,17 l / 100 km.
  • Duidelijke en intuïtieve bediening dankzij de MAN SmartSelect: uitstekende beoordeling! De bedieningslogica went snel en de chauffeur kan dus ook snel vinden wat hij zoekt, zonder dat de ogen lang van de weg af zijn.
  • Nieuwe digitale armaturen: vlijmscherp en gemakkelijk af te lezen onder alle lichtomstandigheden.
  • Enorm verstelbereik van het stuur.
  • Duidelijk geplaatste stuurknoppen voor cruise control, boordcomputer of telefoon.
  • Rechter stuurkolomhendel: naast retarder / motorrem en handmatige versnellingskeuze, combineert het nu ook alle andere transmissie functies en is het nog veel handiger in gebruik.
  • Comfortabel en actief onderstel: de traditioneel goede rijeigenschappen van de TGX worden gecombineerd met actieve besturing - een goed compromis tussen comfort en wendbaarheid.

Het complete artikel met daarin alle testresultaten is hier te lezen. Binnenkort zal de MAN test truck ook in Nederland getest worden, onder andere door Truckstar, BigTruck, TTM en TLN.

Houdt onze speciale NTG pagina in de gaten want, zodra wij de trucks zelf aan u kunnen laten zien zullen wij dat ook op onze website vermelden. Wilt u meer weten over de nieuwe MAN TGX of één van de andere nieuwe MAN trucks? Neem dan gerust contact met ons op.

MAN TGL TGM

Top