100e MAN voor MTT

Onlangs nam Melk Transport Twente, ook wel bekend als MTT, uit Hardenberg de 8e MAN uit een serie van 11 stuks in ontvangst. Met deze levering verwelkomde MTT de 100e MAN. De vrachtwagens worden ingezet voor het ophalen van melk bij veehouders in heel Nederland. MTT mag zich met circa 800 adressen rekenen tot één van de grootste melktransporteurs van het land.

MTT begon ruim 40 jaar geleden met het ophalen van melkbussen in de omgeving van Twente. Vandaag de dag rijdt het bedrijf rond met circa 25 trucks, die bijna 7 dagen per week,  24 uur per dag onderweg zijn. Met deze trucks worden miljoenen liters melk per jaar vervoerd. De melk wordt onder andere vervoerd naar DOC kaas uit Hoogeveen die de melk verwerkt tot kaas en melk- en weipoeder.

De MAN trekkers bij MTT behalen jaarkilometrages tot wel 400.000 km. Om dat te realiseren is een betrouwbare truck nodig, ongeplande stilstand is iets wat in principe niet voor mag komen. MAN bleek het merk dat steeds kon voldoen aan deze eis van het innoverende bedrijf, dat een toonaangevende speler in de markt is. Het wagenpark van MTT bestaat straks bijna voor 100% uit MAN trekkers met de nieuwe zuinige en sterke 470 pk motor.

“Inmiddels zijn we ervaring aan het opbouwen voor wat betreft het brandstofverbruik van de eerste nieuwe 470 pk motoren. Zoals het er nu naar uit ziet maken we daarin forse stappen voorwaarts en dat tikt bij een jaarkilometrage van 400.000 km behoorlijk aan. Dat heeft ons ook doen besluiten om bij de aflevering van de 100e MAN een vervolgorder van 10 stuks te plaatsen. Trekkers met wederom de nieuwe 470 pk motor, maar deze keer ook in de nieuwe uitvoering. Volgend jaar verwelkomen we dus 10 keer de Truck of the Year 2021 in ons bedrijf”, aldus Alfons  Engbers.

Sinds 10 jaar is MAN-dealer Roordink de huisleverancier van MTT. ‘’Na de overname van de SAT-bedrijven in Coevorden en Zwolle heeft mijn vader gebouwd aan de relatie met de familie Engbers. Zowel MTT als onze organisatie zijn van oudsher no-nonsense familiebedrijven met dezelfde mentaliteit. Dat zorgt voor een prettige samenwerking.’’ Geeft Bert Roordink aan.

Roordink Bedrijfswagens uit Coevorden heeft de trucks, die al zeer rijk gespecificeerd zijn af-fabriek, verder opgebouwd naar de wensen van de klant alvorens deze af te leveren. Wanneer in 2021 de laatsten uitgeleverd zijn, zal de teller voor afgeleverde MAN trekkers aan MTT op 113 stuks staan. 


Kijk voor meer informatie op www.mttwente.nl.

Top