Bij Roordink Bedrijfswagens is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de toekomstvisie van het bedrijf. Tot tenminste eind 2022 compenseren wij een groot deel van de CO2 uitstoot voor de geleverde bedrijfswagens. Dit doen wij door middel van het aanplanten van bomen via Trees for All. Wij gaan van Black Friday naar Green Friday.

Trees for All

Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom plant Trees for All wereldwijd nieuwe bossen, herstellen zij gedegradeerde bossen en maken zij mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis. Zo wordt er bijdrage geleverd aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

Trees for All is een CBF-erkend Goed Doel.

Green Friday

Van Black Friday...

Black Friday is een fenomeen dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Op de vrijdag na Thanksgiving bieden retailers daar hoge kortingen aan hun klanten. Hoewel wij in Nederland geen Thanksgiving kennen, is Black Friday hier inmiddels ook een dag geworden van de ontelbare kortingsacties. De dag breidt zich de afgelopen jaren zelfs uit tot een hele week of langer. Omdat veel grote retailers hieraan meedoen, geven inmiddels ook veel kleine retailers aan ‘wel mee te móeten doen’.

... naar Green Friday

Hiermee zet Black Friday aan tot overconsumptie. Kopen om het kopen. Impuls gedreven aankopen dus. Dit heeft een enorme impact op onze aarde, zoals uitputting van onze natuurlijke bronnen, vervuiling en oceanen vol plastic.
Trees for All wil awareness creëren rondom bewust consumeren en is daarom de tegenbeweging Green Friday gestart. Bij Black Friday draait het om kwantiteit. Green Friday staat in het teken van kwaliteit en duurzaamheid.

Green Deal Maand

Vanaf 26 november (Green Friday) t/m 30 december gaat Roordink voor nóg groener. Deze periode hebben we benoemt tot Green Deal maand. De Green Deal maand staat bij ons in het teken van milieu, groen én duurzaamheid.

Wat houdt Green Deal maand in?

Bij aanschaffing van een elektrische bedrijfswagen of laadpaal in de Green Deal maand kunt u via ons een boom planten en uw CO2-uitstoot compenseren. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking.

Per verkochte bedrijfswagen planten wij vijf nieuwe bomen. Koopt u een laadpaal? Hiervoor planten wij twee nieuwe bomen. 

Om u hierbij compleet te ontzorgen heeft Roordink Bedrijfswagens het nieuwe label 'H2E Power' ontwikkeld. Op de website vindt u meer informatie wat betreft de aanschaf van uw elektrische bedrijfswagen.


Black Friday weetjes

Black Friday 2021 zal alle records breken – tijd voor een groen tegengeluid!

Alles wijst erop dat Black Friday dit jaar groter wordt dan ooit. Vorig jaar al werd wereldwijd een record bereikt met online bestedingen van bijna 270 miljard dollar, een stijging van 36% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in Nederland heeft Black Friday 2020 voor recordbedragen gezorgd. De online verkoop was maar liefst 80% hoger dan het jaar ervoor. Hebben we al deze spullen nodig? Nee. Zo komt jaarlijks ongeveer 85% van de kleding die we kopen op de vuilnisbelt terecht.

Bekendheid Black Friday

Maar liefst 96% van de Nederlanders is bekend met Black Friday, vorig jaar deed iets minder dan de helft een aankoop in deze periode. De verwachting is dat dit jaar de helft van de Nederlanders mee gaat doen aan Black Friday. Gemiddeld wordt er zo’n €200,- besteed op Black Friday. Wij kiezen juist voor Green Friday in plaats van Black Friday. Hoe tof zou het zijn als straks net zoveel mensen bekend zijn met Green Friday?

Impact populaire producten

De populairste productgroepen zijn kleding en elektronica. En die hebben beide een flinke impact op het milieu. Zo is de kledingindustrie verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot. In Nederland is de gemiddelde CO2-uitstoot van het kopen van nieuwe kleding jaarlijks 455 kilo per persoon volgens Milieu Centraal. Het kopen van spullen, waaronder elektronica, zorgt per persoon voor maar liefst 2.591 kilo CO2-uitstoot. Dat alleen al is bijna 30% van de totale uitstoot die een Nederlander gemiddeld veroorzaakt!