Uitlezen brandstof en elektriciteitsverbruik bij APK keuring

Vanaf 1 januari 2024 moeten de gegevens van het brandstof- en elektriciteitsverbruik uitgelezen en naar het RDW verstuurd worden tijdens een APK keuring.

Vanaf 1 januari 2024 moeten de gegevens van het brandstof- en elektriciteitsverbruik uitgelezen en naar het RDW verstuurd worden tijdens een APK keuring. Dit heeft het RDW vastgelegd in haar Uitvoeringsverordening 2021/392. 

APK keurmeesters wordt gevraagd om de verbruiksgegevens van personenauto's en bedrijfsauto's tot en met 3500 kg met een datum eerste toelating vanaf 1 januari 2021 uit te lezen en te verzenden naar het RDW. Zij controleren aan de hand van deze gegevens of het klopt met wat er tijdens de typegoedkeuring is geregistreerd. Er zijn een paar uitzonderingen, waarvan volledig elektrische voertuigen er één is. Deze voertuigen hoeven niet uitgelezen te worden. 

U mag het uitlezen van de gegevens weigeren. Dit dient u dan wel bij onze service adviseurs aan te geven vóór aanvang van de APK keuring, want onze keurmeester moet hier apart melding van maken tijdens het afmelden. 

Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u contact opnemen met de service adviseurs in Barneveld, Veenendaal of Zwolle.